La policia Local denuncia 72 infraccions en la setmana de la seguretat viària, la majoria per no portar cordat el cinturó de seguretat.

La setmana del 19 al 25 de maig es va fer a l’Alt Maresme una campanya conjunta de controls per part de les policies locals de la zona per tal de millorar la seguretat del trànsit.

En aquesta setmana a PLF es van controlar un total de 519 vehicles per tal de controlar-los diferents paràmetres, entre ells la ITV, la utilització dels cinturons de seguretat, l’ús de les cadiretes i sistemes de subjecció per a menors així com proves d’alcoholèmia.

D’aquests 519 vehicles controlats s’han denunciat a 72 per algun incompliment de la normativa, cosa que representa prop d’un 14% dels vehicles controlats.

La majoria de les denuncies es van interposar per no dur el cinturó de seguretat, en un total de 35 casos, el que representa quasibé la meitat de les denuncies realitzades la setmana del 19 al 25 de maig.

El cinturó és d’ús obligat tan pel conductor del vehicle com de la resta d’ocupants del vehicle. El cap de la policia local de PLF, Marc Penya explica que encara hi ha molta gent que no utilitza els cinturons de seguretat, tot i que posa l’accent en que el 86% dels vehicles aturats circulaven seguint totes les normes.

Seguidament la infracció més detectada durant la campanya a PLF ha estat la no utilització de cadiretes per a menors, amb un total de 23 casos denunciats.
El resum de les denuncies es completa amb 8 denúncies per no haver passat la ITV i 6 denuncies per alcoholisme, una de les quals va esdevenir amb una detenció per part dels agents per un delicte contra la seguretat del trànsit en comprovar que el conductor, veí de PLF, circulava amb una taxa d’alcohol superior a la permesa i va patir un accident contra un senyal de trànsit en un polígon industrial.

Sobre els controls d’alcoholèmia destacar que dels 52 controls fets en al matí, entre les 6 del matí i les 2 del migdia, es van denunciar a 3 conductors; un dimarts, un altre divendres i l’últim dissabte.

Els altres 3 conductors denunciats per sobrepassar el límit d’alcohol van ser denunciat entre les 2 del migdia i les 10 del vespre. Al torn de nit, dels 126 conductors controlats no hi va haver cap denuncia.

A nivell comarcal la campanya es va tancar en prop de 3000 controls, dels quals es van denunciar a 117 vehicles per no dur els elements de seguretat, com casc, cinturó de seguretat o les cadiretes de retenció infantil. Es van interposar a tot l’Alt Maresme 42 denuncies per excés d’alcohol mentre es condueix , 26 per falta de documentació, com assegurança i ITV i 8 denúncies per excès de velocitat.

Aquesta ha estat la primera campanya conjunta entre les policies locals de l’Alt Maresme, que en un futur es té la previsió de continuar amb noves iniciatives conjuntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics