URGENT

Es comencen a cobrar les primeres ajudes previstes per la Llei de dependència a PLF.

Compartiu aquesta història

Durant el mes de maig s’han començat a rebre les primeres ajudes incloses dins la llei de dependència. Segons l’area de serveis socials de l’Ajuntament de PLF, en l’últim mes ja són 7 persones les que han començat a percebre aquesta ajuda del govern central. Ho explica la treballadora social del consistori Xesca Torres.

Des del juny del 2007 i fins a finals d’aquell any es van tramitar un total de 35 demandes d’ajudes al govern català, qui gestiona el desenvolupament de la llei a Catalunya. El departament de benestar i família havia resolt positivament el mes d’abril d’enguany un total de 27 expedients, dels quals 7 ja han començat a rebre l’ajuda .

Són els primers palafollencs que reben aquesta ajuda prevista de moment per a persones a les que se’ls reconeix el grau 3 de dependència, el més alt previst per la llei.

Ja en els primers 3 mesos del 2008, s’havien tramitat 16 nous expedients, amb la diferència que ara ja es pot demanar ajudes per a persones amb grau 2 de dependència.
La pròpia treballadora social de PLF explica que l’afluència d’interessats en aquestes ajudes als serveis socials del municipi és constant, però que les resolucions del govern no van tan ràpid com els sol·licitants desitjarien.

La llei preveu 3 graus de dependència, segons les necessitats i característiques socials de cada persona. El tercer grau de dependència es reconeix a la persona que necessita ajuda vàries vegades al dia i, que necessita la presència indispensable i contínua d’una altra persona. El segon grau de dependència, entesa com a severa, es reconeix a la persona que necessita ajuda dues o tres vegades al dia, però no requereix de la presència permanent d’un cuidador. Les persones interessades en rebre ajuts de la Llei de dependència, poden adreçar-se al Punt d’Informació de PLF i demanar cita amb la treballadora social, que és qui realitza les sol·licituds al govern.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics