URGENT

PLF, Tordera i Pineda volen l’Hospital de proximitat.

Compartiu aquesta història

Les tres poblacions s’han ofert per acollir un hospital de proximitat que donés servei a la part nord de la comarca i deslocalitzar els serveis que ofereixen els hospitals de Blanes i Calella.
Es tracta d’un equipament orientat a tractar els casos que no necessiten llargues estades i en el que en la majoria de casos no existeixen llits per a l’hospitalització.

Marina Geli, consellera de Salut, ja va confirmar a RP fa just un any, que el govern català estava estudiant aquesta possibilitat i fa unes setmanes, a proposta de CiU, es va aprovar una proposta de resolució que instava al govern a buscar un emplaçament a aquests equipament a l’Alt Maresme.

Els tres municipis es consideren idonis per acollir les noves instal·lacions i veuen propici el moment ara que la Generalitat ha aprovat el mapa sanitari de Catalunya que preveu, entre d’altres, les noves infraestructures fins al 2015. Aquests nou equipament sanitari no hauria d’impedir una altra obra important a la nostra zona; la construcció d’un nou centre hospitalari comarcal a Calella.

PLF, fa ja més d’un any, va fer arribar la seva proposta al govern català. El nostre municipi va arribar a proposar alguns terrenys per a la seva construcció. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí explica quines propostes de terrenys s’han fet arribar a la Generalitat.

Tot i que Agustí assenyala al diari El Punt que després d’aquells primers contactes no en s’ha sabut res , l’alcalde assegura que la idea encara interessa a PLF i explica quina motius farien de la nostra vila idònia per aquesta instal.lació.

Per altra banda Tordera assegura que fa un any i mig que va fer arribar a Marina Geli la seva proposta d’hospital de proximitat. Per la seva banda, l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy admet que el municipi no ha fet cap petició formal però assegura que Malgrat també té zones que podrien interessar al Departament de Salut.

Finalment, des de Pineda de Mar, l’alcalde, Xavier Amor (PSC), va fer arribar a principis del seu mandat la voluntat d’introduir millores en els caps de la vila i disposar de qualsevol altre centre de salut complementari.

L’hospital de proximitat té un període de construcció de 5 anys.
El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics