URGENT

3 de cada 4 benzineres els falta algun carburant a causa de la vaga de transportistes.

Compartiu aquesta història

La segona nit de vaga dels transportistes s’ha desenvolupat amb tranquil·litat. Els camions cisterna, custodiats pels Mossos d’Esquadra, han pogut sortir del port de Barcelona per abastir els dipòsits de les estacions de servei. Amb tot, la psicosi dels catalans de quedar-se sense combustible a causa de la vaga dels transportistes ha fet que molts conductors facin llargues cues a les benzineres per fer gasolina La conseqüència és que el gasoil i la gasolina s’han exhaurit a gairebé la meitat de les estacions de servei de Catalunya i al 75% de les gasolineres ja els falta algun carburant.
On més s’ha notat la psicosi ha estat a Barcelona i la seva àrea. L’Agrupació Catalana d’Associacions de Servei (AGRUCAES) assegurava ahir al vespre que només quedava combustible a les benzineres del Poblenou i a les zones industrials del voltant de la capital catalana. La Federació Catalana d’Estacions de Servei manifestava que aquest cap de setmana s’ha venut entre un 50% i un 70% més de combustible, perquè molts conductors han omplert els dipòsits per si de cas.
A PLF i Malgrat aquests augment també ha estat significatiu en el cap de setmana. Ahir dilluns les cues a les benzineres de la zona de l’Alt Maresme es van produir durant tot el dia. Aquests matí, però les cues eren sensiblement inferiors a les principals estacions de servei.

A les 9 del matí a la benzinera de PLF, per exemple hi havia 6 vehicles repostant. Segons fonts de la pròpia benzinera, no hi ha problemes d’existències a l’estació palafollenca tot i reconèixer que l’afluència d’usuaris s’ha incrementat notablement aquests dies.

Per la seva part, el govern ha començat a prendre mesures per garantir el subministrament de cru als ciutadans. Entre elles, la vigilància policial dels camions. En la mateixa línia, el secretari general d’Interior, Joan Boada, ha manifestat que si la situació es complica, també crearan un dispositiu per garantir la distribució d’aliments.

I és que les marxes lentes i els bloquejos que des de divendres porten a terme els vaguistes a Catalunya han fet que les grans cadenes de distribució de menjar no hagin pogut mantenir l’activitat amb normalitat. És per això que la por que hi hagi problemes de proveïment d’aquí a uns dies ha fet que els centres de subministrament acumulin existències.

TV3 / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics