URGENT

La vaga deixa quasibé buits els supermercats de PLF, i la verdura i la fruita a la cooperativa agrícola no té sortida.

Compartiu aquesta història

3a jornada de vaga dels transportistes catalans i espanyols davant l’encariment del carburant que disminueix el seu marge de benefici. Després de tres dies de vaga, els supermercats catalans comencen a notar la manca de productes frescos, i també d’altres productes alimentaris.

Carme Villalta, responsable d’un dels supermercats de PLF explica que hi ha prodfuctes que ja no es poden trobar a l’establiment, la majoria aliments frescos com carns, fruites, verdures o peix.

La mateixa Villalta explica que ahir encara va arribar productes de repartiment diari, però que avui al migdia encara no havia arribat cap dels camions que reparteixen productes frescos com el productes de forneria industrial.

El supermercat va notar un augment significatiu de vendes el passat cap de setmana, jornades que s’han comparat amb les vigílies de Nadal.
I si falta fruita i verdures als supermercats de PLF, a la cooperativa Agrícola de PLF no poden donar sortida als productes del camp que habitualment envien a mercats com Mercabarna, per la vaga de transportistes. El gerent de la cooperativa, Ramón Ribot explica que ara com ara sols treballen el 5% del que és habitual, gràcies a les botigues pròpies, i que els pagesos i productors agrícoles es comencen a posar nerviosos, ja que a partir de demà la situació podria ser molt més complicada, ja que hi ha productes que no poden esperar més a ser collits i consumits.

La cooperativa té un camió que va ser aturat a les portes de Mercabarna des del passat dilluns.

Avui es reprenen els intents de negociació entre els transportistes i govern central després de la mort ahir d’un piquet informatiu a Granada. Aquesta matinada un altre camioner ha resultat ferit de gravetat després que s’incendiés la cabina del camió on dormia a Alacant.
Ahir els convocants de l’aturada, Fenadismer i Confedetrans, que només representen el 18% dels transportistes, van suspendre les negociacions a mitja reunió fins avui.

Foment, per la seva banda, els ha demanat que reflexionin i firmin aquest dimecres el paquet de 54 mesures consensuat, com ja han fet els no vaguistes, que representen el 82% dels sector. Entre les propostes, hi ha les bonificacions del 50% de l’IAE d’aquest any o l’agilització de la devolució de l’IVA.

 

Ràdio Palafolls / TV3

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics