URGENT

El jutjats de Blanes estan col.lapsats per culpa d’un personal sense experiència.

Compartiu aquesta història

La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), M. Eugènia Alegret, apunta que l’actual situació de col·lapse que viuen els jutjats de Blanes es deu a la baixa qualificació del personal, que sovint no té formació suficient per assumir expedients judicials, i a la seva situació d’interinatge.

Segons Alegret, caldria com a mínim que s’incorporés 1 persona més per a cadascun dels cinc Jutjats que hi ha ara mateix a Blanes i que, a més, aquestes persones tinguin formació jurídica. La presidenta del TSJC, però, lamenta que el procés per incorporar a aquests personal , que depèn del Ministeri de Justícia, és “molt lent”.

En aquest sentit, denuncia que el Ministeri no està assumint les seves competències d’una manera eficaç i planteja la possibilitat que aquestes es transfereixin al Departament de Justícia de la Generalitat. Fins que no es trobi una solució definitiva, i preveient l’augment de feina que arribarà a l’estiu, es reforçaran puntualment els Jutjats de Guàrdia. També es preveu que a llarg termini s’ampliï la plantilla dels Jutjats blanencs amb personal qualificat.

Al marge d’aquestes mesures, Alegret també ha reclamat que els Jutjats de Pau de Lloret de Mar i Tossa de Mar “funcionin” correctament per tal que s’acumuli feina a Blanes.

Ràdio Marina / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics