URGENT

Ningú vol comprar la Nylstar de Blanes, l’antiga Safa.

Compartiu aquesta història

Fa poc dies es celebrava a Itàlia un nou intent de venda de l’empresa blanenca Nylstar, l’antiga Safa.El preu de sortida era de 17 milions d’euros i les puges havien de ser de 250.000 euros cadascuna. Però ningú va voler comprar la factoria, que arrossega deutes milionaris i que està sotmesa a un concurs de creditors que haurà de resoldre el nou propietari. Ara l’empresa sortirà a un segon concurs, en el qual seran les empreses interessades en la compra les que hi posin el preu que estan disposades a pagar.

Tot i la situació d’incertesa empresarial de l’empresa blanenca, no es preveuen conseqüències laborals que afectin els 285 treballadors que queden en una empresa que, en els seus anys de bonança, va disposar de més de 2000 empleats. A finals de l’any passat, el grup matriu propietari de Nylstar de Blanes, que travessava ja greus problemes financers, va presentar un concurs de creditors per a la planta blanenca i es va iniciar el procediment concursal.

Fins a cinc aspirants a la compra es van interessar per la planta blanenca, i l’aspirant a l’adquisició més destacat era el grup israelià Nilit, que a més ja disposa també d’altres plantes tèxtils a Catalunya, tot i que també es va parlar d’un important grup empresarial asiàtic com a possible comprador. Es preveu que a principis de juliol es podrà treure a concurs de nou la factoria de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics