URGENT

Una 40a de dones palafollenques participen en els primers tallers de defensa personal.

Compartiu aquesta història

La passada setmana es va fer al nostre municipi 2 tallers de defensa personal impulsats per la Policia Local de PLF, amb col.laboració del Casal de la Dona. En aquests tallers hi van participar unes 40 dones palafollenques interessades en conèixer tècniques de defensa personal. La intenció dels organitzadors era donar eines de defensa a les participants per salvaguardar la seva seguretat personal en casos, per exemple , de violència de gènere. El sergent de la policia local del nostre municipi, Marc Penya, valora positivament aquesta primera experiència i explica que les participants han demanat més tallers de defensa personal al nostre municipi, una petició que s’està estudiant.

Els tallers tenien dues parts; una de teòrica i una altra de pràctica, en la que un instructor, especialista amb Jiu Jitsu, explicava tècniques per tal de defensar-se, sobretot d’atacs per l’esquena, una de les preocupacions de les participants, com reconeix el mateix sergent de la policia local.

Aquests tallers han estat els primers en desenvolupar-se a PLF per tal que les dones es puguin defensar davant d’atacs com ara els de la violència de gènere. Això no vol dir però, que PLF tingui un índex de violència de gènere preocupants. Segons Penya, ara com ara, aquests índex de violència de gènere a PLF són molt similars al de la resta de poblacions veïnes i fins i tot per sota .

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics