URGENT

Descobert un dipòsit enterrat amb restes de residus químics a PLF.

Compartiu aquesta història

La troballa es va fer aquests estiu a la zona industrial propera a la rotonda d’accés a Tordera després de la denuncia dels veïns que del terra sortia un líquid marronós. Després de l’estudi de les restes, i de la zona es va determinar que a la zona estava enterrat un dipòsit de gran capacitat amb restes de residus d’una factoria que ja no existeix, i que podrien tenir fins a 20 anys.
Van ser els treballadors d’una empresa els que van detectar aquestes fugues, sobretot quan pluvia. Joan Mallart, gerent de l’empresa explica que es que veien.

El regidor de medi ambient de l’Ajuntament de PLF, Josep Rueda explica a aquesta emissora que és el que es va detectar i les conclusions a les que es va arribar.

A hores d’ara el dipòsit ja s’ha buidat de residus que s’han transportat fins a la planta de tractament a la zona Franca.
El mateix regidor explica que són residus químics i descarta d’entrada qualsevol altra origen, com s’havia especulat d’entrada.

RP ha comunicat amb l’Agència Catalana de residus, qui no ha volgut revelar quina substància era l’extreta del dipòsit per tractar-se d’informació confidencial i restringida.

El dipòsit netejat aquests estiu es troba a pocs metres d’una riera prop del barri de Fibracolor de Tordera i a pocs metres del riu Tordera i prop de la seva zona d’actuació, però Rueda assegura que no hi ha hagut risc de contaminació de les aigües dels aqüífers del riu, ni cap afectació al medi.

Segons Rueda el dipòsit ja està buit i ara es plantegen que fer a la zona. Hi ha dues opcions. Una reomplir el dipòsit amb material inerta i l’altre intentar extreure el dipòsit amb la possibilitat que es trenqui.

Els treballs de buidatge que s’han completat aquests estiu, els ha costejat l’Ajuntament, ja que l’empresa que presumiblement va generar els residus ja no existeix.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics