URGENT

Detingut un malgratenc per escoltar i difondre comunicacions privades de la policia local.

Compartiu aquesta història

La policia local de Malgrat ha detingut aquesta setmana a un jove de 23 anys, d’orígen holandés i resident al municipi que de manera sistemàtica mitjançant una sèrie d’equips electrònics de radiofreqüència tan fixes com portàtils, interceptava i interferia les comunicacions privades i restringides de la Policia Local de Malgrat de Mar.

A més, el detingut havia difós públicament a la seva pàgina web un extens llistat amb les freqüències i els subtons de seguretat exactes i precisos de cossos de la Policia Local d’arreu de Catalunya, Bombers, Taxis, Ambulàncies, Torres de Control d’Aviació Civil de Barcelona i Girona, Centre Penitenciari així com altres institucions públiques i privades catalanes.

El llistat es completa amb freqüències de Renfe, del trambaix, i d’empreses com els hotels de port aventura, Ikea o Corte Inglès per exemple.

El detingut també havia gravat i difós les converses policials a través de la seva plana web, en la que també figura el seu nom, professió i fotografies seves i de la seva parella.

Precisament en el moment de la seva detenció, en el vehicle de la seva parella sentimental, els agents van intervenir un escànner portàtil, el qual tenia sintonitzat el canal de treball de la Policia Local de Malgrat de Mar.

El detingut ha passat a disposició de Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Pineda de Mar, on després de declarar en relació als fets instruïts, passarà a disposició del Jutjat de Guàrdia d’Arenys de Mar.

Tot i la detenció la pàgina web amb les converses i el llistat amb centenars de radiofreqüencies de serveis continua operativa a la xarxa i és ara com ara consultable per tothom.

(((La imatge de portada correspon a l’equip portàtil del detingut. Font: internet))) 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics