Les Àrees Residencials Estratègiques preveuen construir prop de 3.000 habitatges entre Tordera, Malgrat i Pineda.

La Generalitat, a través de les comissions territorials d’urbanisme, ha aprovat inicialment els plans directors urbanístics de totes les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) que s’impulsaran a Catalunya. Les ARE, són sectors que s’urbanitzaran en diversos municipis de Catalunya, en zones ben comunicades i dotades dels serveis necessaris, amb una qualitat urbanística garantida. Segons el projecte, la meitat dels seus habitatges, com a mínim, seran de protecció oficial.

Al nord del Maresme aquests ARE inclou les poblacions de Malgrat de Mar, Pineda i Tordera, en els que es construiran prop de 3000 nous pisos.

Així a Malgrat de Mar es construira 525 habitatges a la zona Escultor Clarà, a Pineda de Mar, entre el centre i Poblenou es faran 2.051 pisos nous i a Tordera a la zona compresa entre els carrers Sant Pere i Enric Granados, es té previst construir 381 pisos. La regidora d’urbanisme de Malgrat de Mar, Lluisa Merida explica que primer la proposta era al pla de Pineda però que s’ha canviat de consideració per no construir més al centre del poble.

Aquests ARE, s’aprovaran definitivament el març del 2009 i a primers de l’any 2010 es podrien començar a urbanitzar.

Diari Maresme i Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics