Nou procés per adjudicar els 20 pisos de protecció oficial de PLF que encara no s’han venut.

A partir del proper dilluns començarà el segon intent per tal de vendre els 20 pisos de protecció oficial de règim concertat que s’estan construint al costat de la biblioteca del municipi. Dels 32 pisos previstos, sols s’han venut 12 en la primera fase, tot i que hi havia més de 70 sol·licituds aprovades per participar al sorteig.
Segons l’Ajuntament de PLF, moltes de les persones que els va tocar un pis no van aconseguir la concessió de la hipoteca per part de les entitats financeres, i van haver de renunciar-hi.

És per això que ara s’obra un segon procés per tal de vendre els 20 pisos que encara queden. Aquest procés té unes noves bases diferents i més flexibles que les bases anteriors. Algunes de les novetats són que els màxims econòmics s’han modificat i ampliat segons les dades de la renda del 2007. Ara també poden sol·licitar una parella, sempre i quan com a mínim una de les persones sigui empadronada a PLF. Tampoc hi haurà mínim d’empadronament al municipi per participar-hi, tot i que aquest serà el sistema d’adjudicació; els 20 sol·licitants amb més anys d’empadronament a PLF seran els adjudicataris dels pisos. Ho explica tot plegat la regidora de serveis socials de l’Ajuntaemnt de PLF, Dolors Agüera.

En el nou procés de sol·licituds, que s’obre dilluns i es tanca a mitjans del mes de novembre, hi poden prendre part també les persones que van ser en un primer moment denegades o que van haver de refusar el pis que els havia tocat per problemes amb l’hipoteca.
L’ajuntament també s’ha reunit amb diferents entitats bancàries per tal que flexibilitzin les condicions d’adjudicació de préstecs hipotecaris als adjudicataris dels pisos.

En un mateix sentit, a la zona on ara s’aixequen els pisos protegits està prevista una segona actuació amb 36 pisos socials més, però aquests en règim de lloguer.

L’Ajuntament de PLF ja va anunciar que aquests nous habitatges es distribuiran en tres col.lectius diferents. Així 12 habitatges seran destinats per a gent gran, 12 per a joves i 12 per a famílies monoparentals o altres grups que tinguin més dificultats per accedir a un habitatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics