URGENT

La Biblioteca de PLF no aconsegueix el premi FAD d’arquitectura 2008

Compartiu aquesta història

Finalment la nostre biblioteca no ha aconseguit imposar-se en l’edició d’enguany dels premis FAD d’arquitectura, al que aspirava juntament amb 27 candidatures més.

El premi ha recaigut als arquitectes Emiliano López i Mònica Rivera per una proposta que, segons ha valorat el jurat, ha “dignificat” els habitatges socials. Es tracta d’un projecte de 27 pisos de protecció oficial de 40 metres quadrats cadascun que els dos premiats van presentar fa cinc anys a un concurs de la Generalitat i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Aquests minipisos socials són al barri de Sant Andreu de Barcelona, i segons el jurat dels premis , han dignificat la proposta d’habitatge públic “des de la contenció del volum, el revestiment de façana, la senzillesa constructiva, l’atenció i la precisió en els detalls”.

El projecte ha derrotat altres propostes més mediàtiques com la nova seu de Gas Natural també de Miralles-Tagliabue, l’estació intermodal de l’aeroport de Barcelona o el Centre Tecnològic de La Rioja d’Alejandro Zaera-Polo.
La biblioteca de PLF va passar la primera ronda, amb uns 500 candidats, i es va convertir en una de les 28 finalistes d’arreu d’Espanya i Portugal per a aquests premi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics