URGENT

L’empresa que havia de canalitzar la riera de Malgrat renuncia i Campoy creu que l’han obligat a fer-ho.

Compartiu aquesta història

L’empresa Hidrocanal, adjudicatària de les obres de canalització de la riera de PLF al seu pas per Malgrat, ha renunciat a acabar les obres del tram de Can Feliciano. Ho va anunciar ahir l’alcaldessa de la població, Conxita Campoy, en el ple municipal. El consistori ha rebut una carta de l’ACA anunciant que l’empresa s’ha retirat després al·legant que ha perdut molt de temps i diners a causa de les aturades de les obres el passat estiu del 2007, quan un grup de malgratencs va aconseguir que s’aturés la construcció del calaix de formigó, al entendre que era una agressió al medi i per salvar l’arbreda de Can Feliciano.

En declaracions exclusives de Campoy a aquesta emissora, l’alcaldessa posa en dubte que l’empresa Hidrocanal s’hagi retirat voluntàriament de l’obra, i sospita que l’han fet renunciar.

L’empresa podria demanar una indemnització per danys i perjudicis a l’ACA per haver aturat les obres al setembre del 2007.

A partir d’ara s’haurà de tornar a licitar les obres del tram de Can Feliciano, i per tan trobar una nova empresa que realitzi els treballs, cosa que tornarà a dilatar les obres que han d’acabar la canalització d’aquests tram de la riera, just davant de la caserna de la policia local.

En la carta de l’ACA, i signada pels serveis tècnics de l’administració, s’explica que la nova licitació inclourà les millores al pont del carrer riera, no previstes en el primer projecte.

Es dóna la circumstància que el director general de l’ACA, Manuel Hernández, va enviar una carta al consistori fa un mes, indicant que les obres a la riera es reprendrien en breu, i sols dies després la pròpia ACA avisa a l’Ajuntament de la retirada de l’empresa adjudicatària.

És per tot plegat que Campoy continua dient que el director general de l’ACA no s’ha comportat de manera competent, i que no ha gestionat conforme al seu càrrec.

Després de les manifestacions l’Ajuntament de Malgrat va aprovar retornar al primer projecte de canalització de la riera de l’any 2004 i desestimar l’avantprojecte de l’ACA, presentat a finals de l’any passat, que pretenia una canalització menys agressiva amb el medi, però amb afectacions en un carrer del municipi i un cost superior.

El debat entre les dues propostes va durar més de 6 mesos, i va crear una forta crispació política i social al municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics