URGENT

Avui fa 3 anys dels forts aiguats que van inundar PLF.

Compartiu aquesta història

La matinada del 13 d’octubre del 2005, una forta tempesta sorprenia el nostre municipi, fins el punt que l’observatori meteorològic de ST. Genís de PLF recollia en poques hores 118 l/m2.
Aquell aiguat va provocar inundacions en diferents punts del nostre municipi, principalment en la zona dels carrers Salvador Espriu, Costa Brava, i la majoria de carrers que baixen del barri Sta Maria com ara, Pau casals, Capdevila, Can Croses o Mas Pinell.
La tempesta va negar baixos i escales de comunitats. La demora dels ajuts i la falta de resposta per part del consistori palafollenc davant dels afectats dels aiguats, van obligar als veïns a organitzar-se en una plataforma que a principis del mes de novembre organitzava una taula oberta amb representants polítics i tècnics l’ajuntament de PLF.
Arrel de la reunió, el consistori es va implicar per tal que els veïns afectats per les inundacions cobressin del consorci de compensacions d’assegurances. L’alcalde de PLF es va comprometre a realitzar en breu les obres del pla director que havien de canviar el clavegueram en els punts crítics on va fallar aquella matinada. Ara tres anys més tard el sistema de clavegueram s’ha substituït en la majoria de punts crítics; en la zona Costa Brava – Salvador Espriu, una de les més afectades aquella matinada, i els carrers que evacuen les aigües tan netes com brutes del Barri de Sta. Maria, i que ho feien en canonades molt estretes, com en el cas de l’avd. Pau Casals o Mas Pinell.

Ara fa un any, el portaveu de la plataforma d’afectats Jordi Abad assegurava a aquesta emissora que el compromís fet en el seu dia per l’ajuntament ja s’ha complert, i que d’entrada tot estar correcte.
A arrel dels fets d’octubre del 2005 la policia local de PLF disposa d’un protocol  d’emergència per fer front a incidències com les d’aquell dia a PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics