URGENT

L’ajuntament de Malgrat demanarà a PLF que avaluï l’estat de les seves clavegueres i el volum de litres que s’envia a la població veïna.

Compartiu aquesta història

Ja fa temps que Malgrat denuncia deficiències estructurals a les clavegueres del municipi, unes clavegueres que recullen les aigües brutes de PLF per fer-les arribar juntament amb les seves fins a Sta. Susanna, per dirigir-les a la decantadora de Pineda.

En certes ocasions el clavegueram malgratenc no pot absorbir tan volum d’aigües brutes i atès que les clavegueres s’estrenyen a Sta. Susanna, el volum pot fer saltar les tapes de clavegueres en punts turístics de Malgrat de Mar.

És per això que Malgrat ha fet un estudi, juntament amb la Diputació de BCN, per tal de valorar l’estat de la seva xarxa de clavegueram i demana a PLF que faci el mateix, per valorar l’afectació que té per la xarxa malgratenca el fet de recollir les aigües brutes de PLF i si cal desviar part del cabal que enviem al municipi amb una nova canonada. Ho explica a RP, Conxita Campoy, alcaldessa de Malgrat.

Campoy assegura desconèixer si PLF enviar també amb les aigües brutes, les aigües pluvials multiplicant el cabal en dies de pluja.

Es dóna la circumstància que Malgrat ja es va mostrar en contra de deixar connectar les clavegueres de Ciutat Jardí al seu sistema general, fins no aconseguir una solució als problemes d’estrenyiment de les canonades generals que evacuen les aigües brutes cap a Sta. Susanna, al·legant que l’aportació d’aquestes aigües al sistema complicarien més els problemes a Malgrat en matèria de clavegueres.

És per això que just fa un any l’ACA anunciava que construiria una depuradora al final del sistema de Ciutat Jardí per tractar les aigües i evocar-les a la riera de St. Genís, que passa per Malgrat de Mar.
Les obres de construcció de la depuradora, que té caràcter provisional, ja han començat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics