URGENT

L’alcalde de PLF creu que el model actual de pisos de protecció ha de millorar, i apunta a l’exempció d’IVA.

Compartiu aquesta història

Un dia després d’iniciar-se el procés de sol·licitud dels pisos de protecció oficial que es fan a la biblioteca i que no es van vendre en la primera fase d’adjudicació, bàsicament per la mancançaa de concessió d’hipoteques, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, ha assegurat que potser cal millorar el model de funcionament dels pisos de protecció oficial, ja que segons ell ha fracassat, i es demostra amb l’elevat preu que tenen.

Agustí proposa que una de les possibles accions a introdur podria ser eliminar la carrega impositiva de l’IVA d’aquests habitatges, al tractar-se d’unes vivendes destinades a col.lectius més necessitats. Ho ha dit avui a RP.

Els pisos de protecció han de marcar el preu del m2, segons a quina categoria correspon el municipi. Fins l’any passat, PLF estava a la categoria C, però aquests any el Departament de Maedxi Ambient l’ha pujat de categoria fins a la B, cosa que representa que els pisos que es construeixin a partir d’ara seran més cars.
En la promoció dels 32 pisos de protecció que es fan a la biblioteca mantenen els preus de la categoria C, amb un màxim de 1.773 € el m2.
Això fa que els pisos de PLF costin entre els 151 i els 200 mil €, inclosa la corresponent càrrega impositiva del 7% d’IVA, un preu final que s’acosta al preu real del mercat immobiliari actual a PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics