URGENT

8 palafollencs són candidats per a ser jurats populars en els propers dos anys.

Compartiu aquesta història

Cada dos anys un sorteig determina qui és candidat a formar part d’un jurat popular a Espanya.
El sorteig es fa entre els inscrits en el cens electoral de cada província i es confecciona una llista de la que també per sorteig, s’extreu el nombre de persones necessari perquè en cada judici es constitueixi el tribunal del jurat.

PLF després del sorteig hi ha un total de 8 candidats palafollencs a ser jurat popular des de l’1 de gener del 2009 i fins el 31 de desembre del 2010.
El llistat està exposat a l’Ajuntament de PLF, i els candidats rebran una notificació a casa seva amb la designació.
Totes les persones espanyoles, majors d’edat, que sapiguen llegir i escriure i amb domicili inscrit en un municipi de la província en la que s’hagi comès el delicte, pot ser jurat popular segons la llei actual.
Només podran excusar-se de formar part d’un d’aquests tribunals els majors de 65 anys, qui ja hagi fet de jurat en els 4 últims anys, persones que resideixin a l’estranger, militars professionals o Les persones que desenvolupin treballs de rellevant interès general, la substitució del qual produiria perjudicis importants.

El jurat té competències per emetre un veredicte en judicis sobre delictes contra les perdones, delictes fets per funcionaris públics, contra l’honor, la llibertat i la seguretat així com delictes d’incendis.

L’absolució de l’acusat o la seva condemna -i, en aquest cas, les penes aplicables- les estableix, en la sentència, el magistrat president del tribunal del jurat, no pas els jurats.

Cada municipi té exposats ja als seus consistoris els llistats de candidats del seu municipi a ser jurat popular.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics