URGENT

L’alcaldessa de Malgrat reclama que les competències delegades als ajuntaments vinguin acompanyades del finançament necessari.

Compartiu aquesta història

En declaracions a RP, l’alcaldessa de Malgrat Conxita Campoy ha demanat que les competències que delega l’Estat i la Generalitat als consistoris vagin acompanyades del finançament necessari per desplegar-les als municipis.

Campoy assegura que en èpoques d’una conjuntura de crisi, com la que viu el país avui dia, molts ajuntaments tenen problemes per poder confeccionar els pressupostos, i que a més els consistoris reben delegacions de competències, aprovades per llei, sense el finançament adequat, cosa que empitjora l’estat de les arques municipals de molts ajuntaments.

L’alcaldessa de Malgrat exposa els casos de la llei de dependència, de sanitat o i alguns aspectes d’ensenyament, però la mateixa alcaldessa ha recordat que l’Ajuntament de Malgrat té un percentatge d’endeutament del 5%, molt per sota del permès per llei.

Campoy reclama als governs centrals i català que acompanyin les competències delegades del finançament corresponent.
En un sentit similar, fa un mes l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, demanava en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies, que l’Estat i la Generalitat no aprofitin la conjuntura de crisis per delegar als ajuntaments noves competències.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics