URGENT

L’Autoritat portuària prohibeix pescar amb canya al port de Blanes

Compartiu aquesta història

Els pescadors de canya de Blanes, que fa més de 20 anys que pesquen al port de la vila, tenen els dies comptats ja que Ports de la Generalitat ha decidit incrementar les mesures de seguretat a causa dels incidents entre pescadors durant els darrers mesos i per tant, prohibir-los la pesca en tot el recinte portuari.
L’augment de la seguretat s’ha notat especialment amb la presència d’agents de la Guàrdia Civil, que patrullen diàriament pel port de Blanes i indiquen als pescadors de canya que està prohibit pescar, els demanen les dades personals i els informen que si els tornen a trobar pescant, se’ls pot arribar a multar amb sancions d’entre 300 i 600 euros, segons han assegurat alguns pescadors.
Els pescadors no entenen com ara després de tants anys se’ls prohibeixi pescar. De tota manera, reconeixen, que aquest estiu hi va haver un incident que hauria derivat cap a aquesta prohibició taxativa.
El patró de la Confraria de Pescadors, Eusebi Esgleas, per la seva banda, relatava ahir al Diari de Girona que en els últims mesos hi ha hagut alguns robatoris al port però que el fet desencadenant de la prohibició podria ser el cas d’un d’un pescador de canya, que no era de Blanes, que enfadat perquè una barca se li va endur el fil mentre pescava, va “llançar l’ham i el plom al cap d’un mariner”, que va patir un trau que va requerir punts de sutura.
Aquest, segons esgleas, “ho va denunciar als Mossos i d’aquí se’n van assabentar Ports de la Generalitat”. Tot i això, el patró va ressaltar que els pescadors de la Confraria de Blanes donaran tot el suport per tal que els pescadors de canya “puguin pescar al port fora de l’àrea per on entren i surten les embarcacions.
De fet, la normativa portuària prohibeix pescar amb canya per motius de seguretat en tots els ports de Catalunya.
Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics