URGENT

PLF ha expedit 64 certificats digitals en un any i mig.

Compartiu aquesta història

El març del 2007 l’Ajuntament esdevenia entitat de registre col·laboradora en l’expedició dels certificats digitals. Des de llavors s’han fet 64 certificats o signatures digitals; 26 durant el 2007 i 38 durant aquests 2008.

El certificat digital permet operar amb diferents administracions a assegurant la integritat de les dades que s’envien per internet, així com la seva confidencialitat, ja que està emès per l’Agència Catalana de Certificació . és l’equivalent a una signatura digital, que assegura la identitat de qui signa, per evitar suplantacions.

També permet fer altres operacions, com ara signar correus, documents electrònics i formularis web. Sense la signatura electrònica els tràmits telemàtics no tenen validesa, ja que la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les dades exposades.

Amb el certificat digital es poden presentar o consultar telemàticament les declaracions d’hisenda, és pot pagar diferents taxes a través d’internet, demanar còpies d’impostos de la Diputació de BCN, sol·licitar diferents ajudes governamentals o els historials laborals.

El certificat digital és una eina útil per poder resoldre operacions amb les diferents administracions a través d’internet, i equival als nous DNI electrònics, que ja inclouen la signatura i identitat digital.

L’Ajuntament de PLF és un dels 5 centres de registre autoritzats de la comarca del Mares i l’únic centre a l’Alt Maresme, juntament amb l’Ajuntament d’Arenys de Munt.

Qui vulgui trametre la seva identitat digital a l’Ajuntament de PLF ho pot fer els dimecres de 9 del matí a 1 del migdia a les oficines consistorials, a la pl. Major. A més, com a promoció els nous sol·licitants rebran el seu certificat digital amb un llapis de memòria USB de regal.
La tramitació d’aquesta acreditació digital és gratuïta i immediata.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics