45 nenes que cursen 6è de primària a PLF rebran la vacuna del Papil.loma Humà.

A partir del proper mes de novembre totes les nenes que enguany cursen 6è de primària es vacunaran contra el Papil.loma humà per tal de prevenir entre d’altres malalties, el càncer d’úter.

El Departament de Salut de la Generalitat finança l’administració d’aquesta vacuna a totes les nenes de sisè de primària de totes les escoles de Catalunya. Els professionals sanitaris de l’ambulatori de PLF es desplaçaran a les dues escoles del municipi per administrar aquesta vacuna a les alumnes de 6è.
La infermera de pediatria del CAP de PLF, Marta Azuara, explica perque es subministra aquesta vacuna.

Aquests és el primer any que el govern català ha establert vacunar a totes les noies que a partir d’ara cursin 6e a les escoles catalanes. Es recomana que la vacuna es subministri abans que les nenes mantinguin relacions sexuals, i per això s’ha triat aquesta edat per tal de vacunar, tal i com explica la mateixa Azuara.

La Generalitat, però, no cobreix amb aquesta vacuna a les nenes que no cursin 6è de primària, és a dir que les noies que ja cursin l’ESO, si es volen vacunar, se l’han de costejar, i el preu ronda els 145€.

Podeu informar-vos sobre l’administració de la vacuna al telèfon Sanitat Respon 902 111 444 o bé directament a l’ambulatori de PLF al 93 762 04 53

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics