URGENT

Es liciten les obres per eliminar el pas a nivell del Moli Vell.

Compartiu aquesta història

Adif ha informat de la licitació de les obres per eliminar l’últim pas a nivell que encara queda a Malgrat de Mar. Es tracta del pas del del Molí Vell, del camí de Mas Bages, que connecta amb la platja de la punta del riu Tordera.

El projecte, que s’arrossega des del 2002, consistirà en la construcció d’una variant de la carretera BV-6001, que connecta Malgrat amb Blanes, un pas enlairat per als vehicles, una rotonda i l’adequació de dos camins d’accés. L’actuació, que s’haurà d’adjudicar en els pròxims mesos, té un cost de 2,7 milions d’euros.
La noticia s’ha rebut amb satisfacció a l’Ajuntament de Malgrat.
L’alcaldessa lgrat, Conxita Campoy recorda que des que es va començar a plantejar una solució definitiva per a aquest pas -que durant anys ha estat un punt negre de la circulació- ja han passat prop de vuit anys. En un primer moment es va plantejar fer un accés subterrani, que l’Ajuntament va desestimar perquè el pas previst al Camí del Pla, que ja està acabat, també havia de ser subterrani, i en dies de pluja intensa es corria el risc de aïllar la zona de les fàbriques, de les platges i dels campings de la platja. Un cop superats els entrebancs i amb el suport de la Diputació, Conxita Campoy explica que la nova estructura del pas enlairat es farà coincidir amb les obres del nou pont sobre la Tordera que connectarà amb el municipi de Blanes i que ha de substituir el pas actual sobre la Tordera per aquesta carretera.

Segons Campoy, preveure les dues obres de manera conjunta resoldria els problemes de connexió existents a la carretera vella de Malgrat i evitaria haver de tornar a actuar si es fessin per separat.

Si el projecte del pas del Molí Vell s’enllesteix durant el 2009, en poc més de tres anys Malgrat de Mar s’haurà convertit en el primer municipi del Maresme a resoldre tots els passos a nivell. El març del 2007 s’obria al trànsit l’accés del Camí del Pla i actualment s’està treballant en la construcció d’un altre pas subterrani que substituirà l’accés que hi havia al Camí de la Pomereda des del final del carrer Abat Oliba.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics