URGENT

Alumnes de l’institut de PLF observen la realitat laboral en departaments de l’Ajuntament.

Compartiu aquesta història

Gràcies a un conveni signat a mitjans d’any entre l’Ajuntament i el departament d’Ensenyament de la Generalitat alguns alumnes de 4t d’ESO de l’IES PLF, participen en les seves primeres experiències dins el món laboral en una formació practica en diferents departaments de l’Ajuntament de PLF.
El conveni permet que aquells alumnes, que tenen dificultats d’aprenentatge, abandonin les aules unes hores a la setmana per poder conèixer la realitat laboral fent d’observadors en diferents departaments del consistori com a les oficines, a la llar d’infants o a la brigada municipal. Ho ha explicat el director del centre palafollenc, Daniel López.

Aquesta iniciativa coneguda com a Aula Oberta, ja va tenir una experiència primera l’any passat, però no ha estat fins aquests curs que s’ha formalitzat el conveni, pel qual els alumnes estan en contacte amb el món laboral unes hores setmanals durant tot el curs. Els alumnes trien en quines tasques volen estar com a observadors durant cada trimestre, i van rotant de posició. En cap cas la presènciaa dels alumnes de l’IES en els departaments de l’administració local s’assimilen com a un lloc de treball, sinó que els joves participen de l’experiència de conèixer el món laboral, que per a ells és el primer contacte.

El mateix director explica que l’experiència és molt positiva per als alumnes per poder calibrar el mercat laboral i la responsabilitat que suposa.

L’aula oberta d’aquests curs va començar ara fa un mes, i des de llavors joves estudiants assisteixen als professionals del consistori en les seves tasques habituals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics