URGENT

PLF debat aquest vespre en ple les noves ordenances municipals.

Compartiu aquesta història

A partir de les 8 comença una nova sessió plenària a l’Ajuntament del nostre municipi en el que es tractarà de la modificació de les ordenances, taxes i impostos municipals de cara al proper any 2009.

Just fa una setmana, el regidor d’hisenda de l’Ajuntament de PLF, Josep Ribas, presentava la proposta que l’equip de govern durà avui al plenari, en la que es congela la majoria d’ordenances, és a dir que mantindran el mateix preu que aquests any. Sols hi haurà alguns canvis, en algunes taxes i impostos. Es preveu incrementar l’IBI en un 4.6%, el que es considera que serà l’IPC d’aquests any, l’IAE, que augmentarà el seu coeficient del 2.65 al 3, i la taxa d’escombraries que augmentarà igualment l’IPC, és a dir aquests 4.6%.
A més es preveu crear un nou tram dins la taxa d’escombraries per aquelles cases aïllades del municipi que hauran de pagar més en concepte de recollida d’escombraries, a l’entendre que la recollida és més cara.

Per últim es preveu actualitzar el preu de la grua municipal, per adequar-lo al preu real de la retirada de vehicles de la via pública, i crear una tarifa nova per cada dia que els vehicles es passin al dipòsit municipal.

La resta d’impostos i taxes, com ara la Llar d’Infants, multes viàries, o els preus de guals, quedaran congelats, segons la proposta de l’equip de govern, que avui s’haurà d’aprovar.

Aquestes ordenances seran el 5e punt a l’ordre del dia, d’un total de 14.

També s’aprovarà inicialment l’ordenança de tinença d’animals del municipi, una normativa que regula les responsabilitats dels propietaris d’un animal de companyia i com aquests han d’actuar a la via pública.

Avui també es tractarà de la ratificació del conveni entre l’Ajuntament de PLF i la concessionària d’autopistes, Acesa, per l’expropiació dels terrenys municipals per on haurà de passar la perllongació de l’autopista C32.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics