URGENT

Malgrat commemora els 60 anys de la Declaració dels Drets Humans amb una exposició de gravats.

Compartiu aquesta història

Ja acabada la 2a guerra mundial, el dia 10 de desembre de 1948, l’Assemblea General de les Nacions Unides, es reunia a París per aprovar i proclamar la Declaració Universal dels Drets Humans. Un document que inclou els 30 articles on s’especifiquen els drets de totes les persones, considerats bàsics i que s’haurien d’aplicar sense excepció a tots els éssers humans.
Es tracta del més bàsic d’una sèrie de tractats que es varen redactar fins a l’any 1966 i que completen la Carta Internacional de Drets Humans, que després de ser sotmesa a votació el 1976 es convertí en llei internacional.
En el document es declaraven drets com el de l’igualat davant la llei, la llibertat d’expressió, la justícia i a la no discriminació per raça, sexe o procedència.

Aquests 2008 es commemoren els 60 anys d’aquests fets de París.
Aquesta commemoració es celebra a Malgrat de Mar amb una exposició dels gravats realitzats pels alumnes de l’Escola d’Arts i Oficis, que es poden veure a la biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar fins el dia 30 de novembre. En total s’exposen 30 gravats cadascun d’ells en referència a un dels articles de la declaració dels drets humans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics