La justícia obliga a l’Ajuntament de Malgrat a readmetre a un treballador acomiadat.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ramon Solé, el director del taller d’ocupació de Malgrat de Mar acomiadat el passat mes de juny, haurà de ser readmès per l’Ajuntament, segons la sentència judicial a la que ha tingut accés RP.
La sentència ha declarat l’acomiadament com a nul, obligant a la readmissió del treballador en les mateixes condicions laborals que tenia Solé fins a la data de la seu acomiadament.

Solé va ser l’encarregat de dirigir un taller ocupacional al municipi dividit en 2 fases. En el moment d’iniciar-se la segona fase, tots els treballadors del taller van tornar a ser contractats excepte al director del taller que d’aquesta manera quedava acomiadat. Solé va protestar durant els mesos d’estiu davant la porta de l’Ajuntament i va denunciar el cas a la justícia a finals d’agost. En declaracions a aquesta emissora Solé explica els motius pels quals va ser acomiadat del Taller d’ocupació.

Divendres es coneixia la sentència que obliga a l’ajuntament a la readmissió al considerar l’acomiadament nul, al vulnerar l’article 14 de la Constitució Espanyola que consagra el principi d’igualtat.

Les reaccions no s’han fet esperar. L’ajuntament de Malgrat ha anunciat avui que ja ha presentat un recurs a la sentència coneguda divendres.

Solé creu que la sentència posa al seu lloc l’Ajuntament de Malgrat i denuncia que si es recorre la sentència és per no haver de readmetre’l ja que el taller ocupacional acaba aquests mes de desembre i que per tan amb els recursos s’allargaria el suficient com per no haver de readmetre’l.

Per la seva banda la regidora de d’Inserció Laboral de l’Ajuntament de Malgrat, Ana Vega, assegura que ningú sap quan arribarà la resolució del recurs, i que un cop la sentència sigui ferma, l’Ajuntament acatarà la llei.

L’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy assegurava al respecte al diari El Punt que la decisió presa pel consistori va ser «correcta en tot moment perquè s’havia perdut la confiança en el director» i argumenta com a prova que la resta de personal que continua en el taller ocupacional Santa Rita «no ha manifestat cap queixa.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics