URGENT

L’autopista del Maresme perd un 3.5% d’usuaris

Compartiu aquesta història

El tram de l’autopista C32 entre Montgat i PLF, ha registrat en el que portem d’any una caiguda de la densitat de trànsit, que la concessionària Acesa ha quantificat en un 3 i mig %.

A nivell de Catalunya, Acesa, filial d’Abertis, ha registrat un descens anual de trànsit del 3,7%, xifra que se situa bastant per sota de la mitjana espanyola de totes les concessions espanyoles d’Abertis, que ha estat del 4,9%.

El grup reconeix que el trànsit s’ha vist afectat amb caigudes importants els caps de setmana”.
A banda dels trams d’autopistes on hi hagut obres i on la caiguda ha estat molt més pronunciada, cal destacar la baixada de trànsit en el tram de l’AP-7 entre Barcelona i la Jonquera, que ha caigut en un 2,6%. Cal tenir present, però l’impacte de la vaga de camioners de principis de l’exercici.
Per contra, on hi ha elements afegits, com obres a les autopistes, o obertura de vies i transports alternatius, els descensos han estat molt més acusats. Aucat, l’autopista del Garraf, és el cas més clar: la densitat de trànsit ha caigut gairebé el 6% en un any. Aquest descens s’explica per l’impacte de la crisi, que ha desviat trànsit cap a la carretera de la costa, encara que sobretot per la recuperació del servei ferroviari de Rodalies. Els problemes de Renfe de l’any 2007 van afavorir tant aquesta autopista que en alguns trimestres va arribar a incrementar el seu trànsit un 9%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics