Neix la Xarxa d’Infància, Adolescència i Família al Maresme

El Consell Comarcal del Maresme ha impulsat la creació d’aquesta Xarxa, coneguda com a XIAF, després de detectar la necessitat d’establir una coordinació entre els serveis que garanteixi la rapidesa i la precisió de les actuacions davant de possibles situacions de desemparament dels menors que requereixen una resposta urgent.

Actualment l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) del Maresme té 309 expedients de menors oberts, dels quals 59 estan catalogats com a “molt greus”.

La Xarxa, que es va presentar ahir, treballarà de forma inter-institucional a l’hora d’abordar qualsevol tema relacionat amb el benestar dels infants, adolescents i famílies. El primer projecte que es durà a terme és el de la infància i adolescència en risc.

La XIAF es troba en procés de recollir adhesions de les institucions que intervenen en l’atenció als infants, adolescents i famílies.. A l’acte celebrat ahir, han expressat públicament la seva adhesió la direcció general d’atenció a la infància i adolescència, Catsalut, el consorci de salut del Maresme-La Selva, el consorci sanitari del Maresme, el departament d’Educació, el departament de Justícia i els Mossos d’Esquadra. El proper pas serà recollir l’adhesió dels ajuntaments de la comarca.

Tot i això, la consellera de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme , Neus Serra ja ha anunciat que el primer projecte que es treballarà des de la XIAF se centrarà en la infància i adolescència en risc de la comarca.

CCM

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics