Neix la Xarxa d’Infància, Adolescència i Família al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme ha impulsat la creació d’aquesta Xarxa, coneguda com a XIAF, després de detectar la necessitat d’establir una coordinació entre els serveis que garanteixi la rapidesa i la precisió de les actuacions davant de possibles situacions de desemparament dels menors que requereixen una resposta urgent.

Actualment l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) del Maresme té 309 expedients de menors oberts, dels quals 59 estan catalogats com a “molt greus”.

La Xarxa, que es va presentar ahir, treballarà de forma inter-institucional a l’hora d’abordar qualsevol tema relacionat amb el benestar dels infants, adolescents i famílies. El primer projecte que es durà a terme és el de la infància i adolescència en risc.

La XIAF es troba en procés de recollir adhesions de les institucions que intervenen en l’atenció als infants, adolescents i famílies.. A l’acte celebrat ahir, han expressat públicament la seva adhesió la direcció general d’atenció a la infància i adolescència, Catsalut, el consorci de salut del Maresme-La Selva, el consorci sanitari del Maresme, el departament d’Educació, el departament de Justícia i els Mossos d’Esquadra. El proper pas serà recollir l’adhesió dels ajuntaments de la comarca.

Tot i això, la consellera de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Maresme , Neus Serra ja ha anunciat que el primer projecte que es treballarà des de la XIAF se centrarà en la infància i adolescència en risc de la comarca.

CCM

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics