URGENT

Acusen l’alcalde i un regidor de Tordera d’un delicte ecològic .

Compartiu aquesta història

Segons el Periòdico de Catalunya d’avui, el fiscal delegat de Medi Ambient, José Joaquín Pérez de Gregorio, ha presentat una querella als jutjats d’Arenys de Mar contra l’alcalde de Tordera, Joan Carles, i el regidor de Medi Ambient, Carles Aulet, per un presumpte delicte ecològic, al considerar que han estat partícips de la contaminació d’una riera de la població.

L’acusació sosté que aquests dos càrrecs, conscients de l’incompliment de les seves obligacions legals, “permetien, consentien i toleraven” que les aigües residuals de la urbanització Terrabrava fossin abocades, sense depuració i sense tractament, al torrent de les Roques Llises i que des d’allà acabessin a la riera de la vall Lloparda.

Segons el fiscal, aquests abocaments van contaminar greument les aigües d’aquestes lleres públiques, i van acabar afectant el seu ecosistema generant un risc als dos espais naturals protegits, en especial el dels estanys de Tordera.

Un dels acusats pel fiscal, segons el diari, el regidor de Medi Ambient de Tordera, Carles Aulet assegurava aquests matí a RP, no tenir notificació oficial d’aquesta acusació, i assegura que fa temps que es treballa en el sanejament de els urbanitzacions de Tordera.

El mateix Aulet demana comprensió a la fiscalia, ja que les obres d’arranjament d’aquestes problemàtiques medioambientals són molt costoses. També destaca que la Generalitat mai ha posat pegues a la política feta per l’Ajuntament de Tordera.

Segons la querella, l’existència d’aquest abocament, l’absència de tractament i la falta de connexió a la xarxa de col·lectors municipals eren uns fets “perfectament coneguts” pels càrrecs municipals des de l’any 1999, ja que des d’aquesta data l’ajuntament i els acusats han intentat derivar cap a altres administracions el cost de la construcció d’una depuradora.

 

El Periodico i Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics