URGENT

Demà Malgrat projecta “Mones com la Becky”, un documental on hi participen joves del Molí d’en Puigvert

Compartiu aquesta història

La projecció del documental, realitzat en format pel·lícula, s’emmarca dins les activitats que la població veïna fa per recaptar diners per la Marató de TV3, dedicada aquests any a les malalties mentals.Mones com la Becky, és un film de 1999 del desaparegut director Joaquim Jordà, en la que apareixen joves del centre del Molí d’en Puigverd i també hi intervé el president de la Comunitat Terapèutica del Maresme, Valentí Agustí. El mateix Agustí serà demà a la projecció de la pel·lícula, així com d’altres professionals de les malalties mentals.

Jordà recull en el documental la història real del neuròleg portuguès Egaz Moniz, que va ser Premi Nobel el 1948. Aquest metge va experimentar un tipus d’intervenció als cervells d’animals que intentava reduir-ne l’agressivitat. La seva primer pacient va ser una mona anomenada Becky i, posteriorment, va començar a aplicar el mètode a humans a l’Hospital de Lisboa.

La projecció es farà demà dijous a 2/4 de 10 del vespre al centre cultural i també hi participaran pacients del centre de la comunitat terapèutica del Maresme a Malgrat.
Aquesta no serà l’única activitat referent a la salut mental a Malgrat. Aquests dissabte, dia central de la Festa Major de Sant Nicolau de Malgrat de Mar, i a partir de les deu del matí s’ha programat tot un seguit de tallers per a petits i grans. Es faran al carrer Ramón Turró i, un cop més, es pretén sensibilitzar a les persones sobre tot allò relacionat amb les malalties de salut mental. També serviran per a contribuir als estudis dedicats a l’avanç del seu tractament i guariment.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics