URGENT

Malgrat aprova un pressupost de prop de 24 milions 200 mil € pel 2009

Compartiu aquesta història

El ple municipal d’ahir va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC i PP, i les abstencions dels equips a l’oposició, el pressupost que regirà el municipi el proper any 2009.

El pressupost serà de 24 milions 198 mil €, un 6.3% menys que el pressupost del consistori per aquests any 2008.

La despesa que farà el consistori per cada habitant de Malgrat serà de 1299€, poc més de 100€ menys que aquests 2008, i cada malgratenc haurà d’aportar al consistori de mitjana 673€, xifra també inferior a la de fa un any, quan eren 750.

El regidor d’hisenda de Malgrat, Antoni Puignou, explicava ahir a RP, un cop acabada la sessió plenària, que el pressupost és menor, ja que es preveu que el consistori deixi d’ingressar un milió d’€ per la crisi immobiliaria. Puignou assegura, de forma gràfica, que l’Ajuntament ha hagut de aprendre de nou a restar.

Les regidories que augmenten la seva partida pressupostària són la d’inserció laboral, amb 48% més, la de serveis socials, amb un 19% més de pressupost i la d’acció social i ciutadania que dispondrà d’un 11% més.

Les regidories que patiran la crisi, i que per tan notaran una baixada del seu pressupost són les de cultura i ensenyament.

Les inversions més destacades al pressupost malgratenc de cara el 2009 són la rehabilitació del barri del castell, la nova caserna de la policia local i obres d’urbanització, tal i com explica el mateix regidor d’hisenda Antoni Puignou.

L’oposició va lamentar la retallada en les regidories de cultura i educació i van destacar que algunes partides destinades a regidories pugen sols per poder pagar els càrrecs de confiança creats en aquest any.

El pressupost es va aprovar ahir en una llarga sessió plenària amb 22 punts a l’ordre del dia, i que va acabar a quarts d’11 de la nit.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics