URGENT

PLF espera més d’1 milió 400 mil € d’ajudes del govern.

Compartiu aquesta història

Fa unes setmanes el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, anunciava el paquet de mesures anticrisi dirigides a incentivar l’obra pública dels ajuntaments.

El consistori palafollenc ha estudiat quins projectes pot presentar en aquestes ajudes estatals que s’espera que a PLF deixin poc més d’ 1 milió 400 mil €.

Els projectes que es poden presentar a les ajudes han de ser projectes que no estiguin dins el pressupost del 2009, que tinguin el projecte executiu ja fet i que no rebin ja ajudes ni subvencions d’altres organismes.

Gràcies a aquestes ajudes, l’Ajuntament presentarà alguns projectes que havien quedat en el calaix de cara al proper any per falta de finançament, però que amb aquestes ajudes podrien tenir el finançament necessari per tirar-se endavant, com assegura el regidor d’hisenda de l’Ajuntament de PLF, Josep Ribas.

Ara l’Ajuntament de PLF s’ha posat a treballar en cercar quins projectes es poden presentar a les ajudes fins arribar a la xifra econòmica que es pressuposa que pertoca al nostre municipi.

El mateix Ribas explica quins poden ser aquests projectes.

Tot hi això, la llista de projectes no està tancada i pot haver modificacions.

Un cop es tinguin els projectes es valorarà aquells que puguin produir més contractació d’aturats i que coincideixi amb el valor total de les ajudes que corresponen a PLF.

Les ajudes es calculen pel nombre d’habitants, així PLF preveu 1 milió 426 mil €.
La resta de poblacions de la comarca també treballen per buscar els projectes que podran finançar amb les ajudes del govern central. Malgrat de Mar, que preveu aconseguir més de 3 milions 150 mil €, ja ha anunciat que invertirà els diners en la construcció del nou camp de futbol municipal, prop del cementiri de la localitat. Aquesta obra havia d’estar dins el pressupost del 2009, però es va retirar un dia abans de ser aprovat per tal de poder ser presentat a les ajudes. Pineda rebrà més de 4 milions i mig i Tordera no arribarà als 2 milions i mig d’aquestes ajudes estatal.

Els consistoris tenen fins a finals de gener per presentar els projectes que optaran a les ajudes de l’executiu espanyol.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics