URGENT

Baixa la sinistralitat al Maresme en el 3r trimestre de l’any.

Compartiu aquesta història

Les dades de sinistralitat laboral al Maresme recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostren un significatiu descens dels accidents a la feina durant el tercer trimestre de 2008. La disminució és significativa tant si es compara amb les dades recollides el trimestre anterior com fent la comparativa amb el mateix període de 2007.

Durant els mesos de juliol, agost i setembre es van registrar 1.312 accidents laborals al Maresme. Aquesta xifra indica una reducció del 18,6% respecte al segon trimestre de l’any i un descens encara major (el 19,01%) si fem la comparativa amb les dades del tercer trimestre de 2007. De fet, s’ha registrat el nombre absolut d’accidents a la feina més baix des del tercer trimestre de 2005.

El mes de juliol és que registra més accidents laborals, seguit del setembre. El mes d’agost, en el que molts treballadors són de vacances, és el de menys sinistralitat laboral.

Pel que fa a sectors d’activitat, els serveis aglutinen més de la meitat de sinistres, la construcció prop d’un 25%, la indústria prop d’un 20% i el sector primari no arriba al 3%.

En aquests trimestre també s’ha de lamentar lamentar la mort d’un treballador. L’accident mortal es va produir el mes de setembre en el sector serveis. Aquests 2008 (fins el mes de setembre) han perdut la vida a la comarca dues persones com a conseqüència d’un sinistre en el lloc de treball.

L’any passat es van registrar 4 víctimes mortals; 3 el 2006 i 5 el 2004 i el 2005.

CCM

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics