URGENT

2 dels pitjors punts negres de les carreteres catalanes són a Tordera.

Compartiu aquesta història

Dues de les carreteres catalanes considerades perilloses per l’accidentalitat es troben al terme municipal de Tordera, segons recull l’estudi Eurorap, un programa europeu de valoració de les carreteres que a Catalunya ha estat impulsat pel Reial Automòbil Club (RACC), el Servei Català de Trànsit (SCT) i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Segons aquests estudi el tram viari més perillós de Catalunya és la variant d’Olot, seguit de la C-31, entre el Prat i l’Hospitalet de Llobregat.

També són dos punts negres a la xarxa viària la carretera local GI-512, entre Tordera i Maçanet de la Selva, i la carretera que uneix aquesta població amb Fogars de la Selva, la BV-5122 . El Maresme encara té una altra via inclosa dins aquest llistat de punts negres, és la B-502, entre Vilassar de Mar i Argentona.

Segons l’estudi, en els últims tres anys ha disminuït el 14% el nombre d’accidents amb víctimes mortals o ferits greus, tot i que el volum de trànsit ha augmentat un 2,6%. Segons aquestes dades, aquesta diferència representa que el risc de patir un accident mortal o greu a les carreteres és del 19%, tot i que s’ha reduït considerablement respecte al trienni 2004-2006.

Dels deu trams amb més risc d’accident per als conductors, vuit trams són a vies secundàries de baixa intensitat de trànsit, mentre que els altres dos trams pertanyen a la xarxa bàsica de carreteres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics