URGENT

L’estat reformarà la majoria andanes i algunes estacions de Renfe a la comarca del Maresme

Compartiu aquesta història

El Ministeri de Foment remodelarà una cinquantena d’estacions de les 123 de té la xarxa de rodalies a Catalunya en compliment del conveni que va signar amb la Generalitat l’any 2006. Les obres, amb un pressupost de 125 milions d’euros, començaran l’any vinent i hauran d’estar acabades el 2012.Segons el gestor de la infraestructura, l’Adif, es prioritzaran les obres en aquelles estacions on, els viatgers tinguin problemes per accedir als nous trens. Per això, el setembre del 2009 s’aixecaran 68 centímetres les andanes de la majoria de les estacions de la C1, la línia del Maresme i de la C2 perquè els passatgers puguin accedir sense dificultats als nous trens Civia.
Aquests trens representen ara el 20% dels combois actuals de rodalies, però aquest percentatge augmentarà fins a arribar al 30% a final de l’any vinent.

Un cop aixacades les andanes, es procedirà a remodelar algunes estacions. Adif, ha anunciat que els treballs no obligaran a interrompre el servei en cap de les estacions afectades.

Les estacions de Blanes i Tordera tindran una remodelació de les andanes i de l’estació. Les estacions de Calella, Pineda, Canet i Malgrat només tindran un recreixament de les andanes.

Les reformes a les estacions s’acompanyaran de millores en el sistema de comunicació. S’instal·laran panells informatius i el servei de megafonia serà a temps real, gestionat des del centre de control que s’està construint al Clot.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics