Comencen els treballs per fer el viaducte de la C32 sobre La Tordera.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La concessionària Acesa ha iniciat els primers treballs de perllongament de l’autopista C-32 des de PLF a Tordera consistents en la preparació del terreny per a les posteriors feines d’excavació i fonamentació del viaducte sobre el riu Tordera que es duran a terme a partir d’aquests mes de gener.

Aquest viaducte, de 940 metres de longitud, és la principal estructura prevista en el nou tram de la C-32 i creuarà el riu Tordera, prop de les fàbriques químiques del polígon d’En Puigverd i la línia del ferrocarril entre Blanes i Tordera. Aquest viaducte estarà format per dos ponts paral·lels, un per a cada sentit de circulació.

Les obres de perllongació de l’autopista, adjudicades a l’empresa Dragados, S.A. comportaran la construcció de més de 4 quilometres d’autopista, des del final actual i fins a l’enllaç amb la futura autovia A-2, la que substitueix la N2, entre Tordera i Vidreres.

El projecte compta amb un pressupost global de més de 46 milions i mig d’€ i preveu que estigui finalitzat d’aquí a 15 mesos, el segon trimestre de l’any 2010.

D’aquests diners alguns estan destinats a pagar les expropiacions dels terrenys per on ha de passar aquests nou tram. Molts dels terrenys expropiats a PLF són propietat municipal i l’Aj i Acesa ja s’han reunit en diferents ocasions per pactar el preu, suposadament superior a l’habitual.

El nou tram de l’autopista C-32 estarà format per dos carrils de 3 metres i mig metres d’amplada per sentit de la circulació i s’iniciarà a l’actual enllaç de Palafolls, que es remodelarà. Més endavant, l’autopista enllaçarà amb la carretera GI-600, que uneix Blanes i Tordera. En aquest punt, es construirà un nou enllaç en forma de rotonda a diferent nivell sota el tronc de l’autopista. Igualment, es preveu la prolongació de l’autopista uns 550 metres fins a enllaçar amb la futura autovia A-2, que construirà el Ministeri de Foment entre Tordera i Vidreres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics