URGENT

Malgrat demanà subvencions per fer peatonal el casc antic del municipi.

Compartiu aquesta història

El ple ordinari d’ahir al vespre va aprovar amb els vots favor de totes les forces municipals, demanar una subvenció al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, el Feder, per tirar endavant la peatonalització de tot el casc urbà del municipi.

Aquestes ajudes es donen a projectes que s’han d’acabar durant el 2010, cosa que mostra l’interès del municipi en enllestir el més aviat possible aquesta obra, que deixarà tot el centre urbà del municipi com a peatonal, amb l’accés restringit a serveis, carrega i descarrega i veïns autoritzats.

L’alcaldessa de la població, Conxita Campoy, explica que ja fa anys que la voluntat del consistori és crear un espai lliure de cotxes al centre del municipi, com ho demostren altres accions com la peatonalització dels carrers de Mar, Mallorca o Blanch.

L’actuació del casc antic començaria el mes d’octubre, i tenen un període d’execució de més d’un any. Campoy explica quins són els carrers que es faran peatonals.

Aquesta actuació implicarà també diferents canvis de sentit en la circulació rodada. Per exemple el carrer del Carme, un dels eixos principals de Malgrat, tindrà tres trams diferenciats el tram entre l’escola Fonlladosa i fins l’Ajuntament , amb la mateixa direcció que l’actual, el tram entre l’Ajuntament i fins la plaça de rera l’esglèsia, serà peatonal i el tram entre l’església i l’Avd Mediterrània serà sentit Pineda.

Tot plegat ha de coincidir amb una ambiciós pla de creació de diferents rondes de circumval·lació al municipi per fer més àgil la circulació per Malgrat.

La peatonalització del centre implica també el dubte de les Peixateries Velles. El consistori s’haurà de plantejar que fer amb aquesta estructura, tot i que Campoy ha assegurat que les columnes i la pedra original del mercat es mantindran. Ja sigui cobert o descobert.

Les ajudes Feder poden finançar entre un 20 i un 50% d’aquests projecte, que les primeres estimacions situen en una inversió de 2 milions i mig d’€, aportats a partir de contribucions especials dels veïns i de l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics