URGENT

Incendi de matinada a l’empresa Menadiona de PLF.

Compartiu aquesta història

Pels volts de les 3 de la matinada s’ha declarat un incendi en aquesta factoria, situada al polígon d’en Puigvert. L’incendi ha ha començat a la zona on hi ha un reactor que tracta el Tolué, un producte químic amb el que l’empresa treballa.

Un vigilant d’una empresa veïna ha estat qui ha avisat a la policia local de PLF, en detectar fum a les instal·lacions de Menadiona.

El servei d’emergències, un cop avisat, ha desplegat fins a 12 dotacions dels bombers per intentar controlar les flames.

Segons fonts dels bombers, l’incendi s’ha produït en la zona on hi ha el reactor que transforma el Tolué de líquid a sòlid, però han assegurat que en cap cas hi ha hagut perill en la seguretat sanitària, ni amenaça medioambiental.

Un cop han arribat els bombers, s’han ocupat de les tasques d’extinció, que fins llavors duien a terme treballadors de la factoria palafollenca. L’incendi ha estat sufocat en poca estona. De fet, a les 3 i 20, ja es donava per extingit.

Menadiona és una empresa establerta a PLF des de la dècada dels 70, que es dedica a la fabricació d’ingredients actius i intermitjos per a la indústria farmacèutica, veterinària i alimentària, i dóna feina a un centenar de persones en aquesta planta.

Aquesta emissora ha intentat parlar amb responsables de Menadiona, però ens ha estat impossible durant tot el matí.

Ja a la tarda, l’empresa ha fet arribar un comunicat en el que puntualitzen que l’incendi s’ha produit a la Planta I de producció, i més concretament un aparell en el que es centrifugava un producte humit de Toluè.

Menadiona ha tornat a expressar, a l’igual que han fet els bombers a RP, que no hi ha hagut en cap moment cap risc per a la població de PLF, ni per a les empreses veïnes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics