URGENT

8802 maresmencs van perdre la feina durant el 2008.

Compartiu aquesta història

La comarca ha tancat l’any amb un registre de més de 26 mil 650 aturats, cosa que significa 8.802 persones sense feina més que l’any anterior.
Les dades facilitades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, indiquen que la construcció ha estat el sector més castigat.

Tot i que tots els sectors importants tenen un augment en el nombre d’aturats, el que té un creixement relatiu més important de desocupats és el de la construcció on la xifra de persones aturades ha crescut un 113 i mig %, passant dels 1.800 aturats del 2007 als prop de 4000 l’any passat.

De fet les dues activitats econòmiques que més atur han registrat durant el 2008 han estat el de la construcció i els de serveis d’empresa, immobiliàries.

En valors absoluts, però, l’atur ha crescut més en el sector serveis. L’any 2007 registrava prop de 10 mil persones aturades, i el mes de desembre es va tancar amb més de 14 mil desocupats en aquest sector.

Del total de persones registrades com a desocupades al Maresme, prop del 51% són homes i és precisament el col·lectiu masculí el que ha experimentat un augment més significatiu, quasi duplicant el nombre de desocupats d’un any a l’altre.
En el cas de les dones, les maresmenques sense feina a finals de 2008 era de prop de 13.100.

Pel que fa a grups d’edat, el col·lectiu que aplega més persones aturades és el de la franja de 30 a 44 anys, seguit del grup de 45 o més.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics