URGENT

Malgrat aprova l’ARE del municipi, tot i la reticència d’alguns partits polítics.

Compartiu aquesta història

L’últim ple municipal va aprovar l’ARE de Malgrat, un projecte que preveu dotar al municipi de 525 nous habitatges, més de la meitat dels quals han de ser protegits.

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, explica que un dels punts forts de les ARE, és que la Generalitat hi està al darrera per ajudar també al finançament de les vivendes.

Per Campoy, el creixement de Malgrat no és comparable amb altres municipis, ja que considera que s’ha crescut racionalment, i que el parc de vivendes buides de Malgrat no és elevat.

Tot i l’aprovació, Convergència i Unió, a l’oposició, va mostrar-se contrari a que la planificació d’habitatges provingui del govern català i no pas de la iniciativa municipal. La portaveu del grup, Neus Serra, va dubtar en l’últim ple municipal que l’habitatge protegit que preveu aquesta ARE es destini als malgratencs i malgratenques i va demanar la creació d’un registre municipal on constin tots els demandants de vivendes socials.

Esquerra va mostrar-se contrari al model de creixement del municipi que considera massa ràpid. Tot i això, la seva portaveu, Teresa Verdaguer, va explicar que veien com a molt necessària la creació d’habitatge protegit i que, davant l’evidència que l’ARE s’aprovaria, havien presentat una al·legació a la Generalitat demanant que se’n rebaixés la densitat d’habitatges de les seixanta vivendes per hectàrea previstes al projecte de l’ARE a cinquanta.

Aquesta ARE s’ha de construir als terrenys entre la nacional II, el carrer Escultor Clarà i la Residència Natzaret. Es tracta d’uns terrenys qualificats d’urbanitzables en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, on ja hi anaven uns 300 habitatges.

MalgratConfidencial / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics