URGENT

St. Genís renovarà aquests cap de setmana el vot a St. Sebastià.

Compartiu aquesta història

L’any 1652, la població de St Genís es va aplegar per prometre devoció tan a St Sebastia com a St fabià per tal que aquests sants ajudessin a superar presència de la terrible epidèmia de pesta bubònica, que va desolar moltes poblacions catalanes i europees. El secretari de l’Associació de Veïns de St Genís, Xavier Salicrú, explica els orígens d’aquesta tradició, que no s’ha deixat de fer en aquests 356 anys, excepte durant la Guerra Civil.

L’any passat, la festa, considerada la festa major petita de St Genís, va prendre un caracter més institucional, aconseguint una revifalla. Aquests cap de setmana es tornarà a renovar el Vot de Poble amb dos dies d’actes culturals i festius.

L’associació de Veïns de St Genís ha preparat per dissabte a la tarda un espectacle infantil i una xocolatada a les antigues escoles de St Genís. Ja a la nit, a les 10, hi haurà ball amb el grup Nova Gamma.

Diumenge serà quan. a l’església de St Genís a 2/4 d’1, el poble i l’Ajuntament renovaran el Vot de Poble, en un ofici solemne que comptarà amb l’acompanyament de cobla.
A 2/4 d’1 hi haurà mitja audició de sardanes amb la cobla empordanesa i a les 7 a l’antic sindicat hi haurà havaneres amb el grup Bergantí.
El mateix Salicrú fa una crida a la participació a la festa d’aquests cap de setmana.

La devoció a St. Sebastià també existeix a Tossa, on és ja tradicional el Pelegrí, on els vilatans acompanyen al Pelegrí de la població fins a Sta. Coloma de Farners a peu per renovar el vot al Sant. El més invocat per eradicar la pesta arreu d’Espanya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics