URGENT

Renfe canvia els horaris, i els viatges amb origen i destinació a Barcelona s’allargaran entre 5 i 11 minuts

Compartiu aquesta història

Les obres del TAV a Barcelona afectaran de manera directa els trens regionals i de rodalies que circulen per la capital catalana. A partir del 31 de gener, Renfe canviarà els horaris i la tipologia dels trens per adaptar-se a les necessitats de l’obra. A més, la companyia ja ha anunciat que el temps dels viatges s’allargarà una mitjana d’entre sis i onze minuts.

Durant dos anys Adif estarà treballant al tram del tren d’alta velocitat (TAV) entre la Sagrera i l’estació de Sant Andreu Comtal, a Barcelona. Això farà que aquesta estació no es pugui utilitzar com a capçalera de part dels serveis de la línia 2 de rodalies, i que s’hagin d’establir límits de velocitat i de capacitat en les altres línies que circulen per l’estació, entre elles la del Maresme. Això ha obligat a redissenyar els serveis i a adaptar l’oferta a les noves condicions que imposaran les obres, de manera que es canviaran alguns horaris A més, Renfe ja adverteix els usuaris que de mitjana els combois poden registrar entre sis i onze minuts de retard, per les obres i també per la gestió del trànsit a la capital, que s’haurà de fer en una sola via.

En el cas de la línia 1, els viatgers que agafin el tren amb origen o destinació a Blanes poden tenir un increment del viatge de cinc minuts, que pot arribar fins als dotze en alguns trens determinats.

Per contra, tots els combois pararan a les estacions de Montgat, Montgat nord i Cabrera-Vilassar. Tot aquest operatiu compta amb un matalàs per si hi ha una emergència. Renfe ha elaborat un pla que inclou desviacions del servei i una flota d’autobusos per si hi ha una incidència i, amb la xarxa tan en precari, s’ha de recórrer a la carretera.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics