Salut autoritza la farmaciola del barri de St. Lluís

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El diari oficial del govern català posava aquesta setmana en informació pública expedient d’autorització per l’establiment d’aquesta farmaciola sol·licitada per l’Ajuntament de PLF.

Aquesta farmaciola, és una reivindicació antiga dels veïns del barri, i de fet una proposta electoral de la majoria de formacions polítiques en la campanya electoral.

Les farmacioles són normalment establiments similars a les farmàcies, però que es solen instal·lar en poblacions on per nombre d’habitants no és possible la incorporació d’una nova farmàcia. En el cas del barri de St. Lluís, és l’Ajuntament qui ha instat a posar aquest servei, i per tan donarà un espai públic per poder instal·lar-hi la farmaciola.

De fet això ha provocat polèmica al barri. El consistori pretén instal·lar aquesta farmaciola al nou edifici aixecat al carrer St. Josep, 20, seu tradicional de l’Associació de Veïns. El terreny va ser cedit per un particular a l’Ajuntament per posar-hi la seu de l’Associació. Amb els anys es va permetre construir-hi un bloc de pisos a canvi dels baixos, que quedarien de titularitat pública.

Ara l’Ajuntament vol instal·lar en aquests baixos per a la farmaciola, de fet així ho contempla l’expedient. En canvi segons la presidenta de l’entitat veïnal, Margarita Fernández, els socis van demanar en l’última assamblea de veïns recuperar la seu tradicional de l’Associació.

En canvi el regidor de Salut de PLF, Josep Rueda, que també va ser a l’assemblea juntament amb l’alcalde de PLF, no va treure la mateixa impressió de la assemblea de veïns reunida al mes d’abril passat.

Rueda explica que tota la tramitació s’ha fet en base a aquests edifici, i que ara si es vol el local caldria tornar a començar la tramitació.
El regidor explica que és probable que a l’estiu ja pugui estar funcionant aquesta farmaciola i recorda que aquests equipament dona més serveis que una farmàcia tradicional.

En tot cas la farmaciola estarà dirigida per un farmacèutic titular, tot i que l’establiment ha de dependre d’una altra farmàcia preferiblement de la seva àrea bàsica de salut, és a dir de Malgrat o Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics