El govern espanyol assegura que les festes tradicionals quedaran fora la directiva europea del foc.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les colles de diables poden estar tranquil·les. El ministre d’Indústria Miguel Sebastián, ha assegurat que la defensa del patrimoni cultural és una “prioritat” del govern espanyol i que “en cap cas” les festes tradicionals associades al foc quedaran perjudicades en la transposició de la directiva europea.

Sebastián ha explicat que el seu ministeri elabora un primer esborrany de reial decret que adaptarà el reglament jurídic espanyol als requisits de la directiva, però “sense cap menyspreu” per a un patrimoni cultural del qual tots els espanyols se senten, segons diu, “orgullosos”.

En l’elaboració d’aquest reial decret es recolliran les “inquietuds” tant de les comunitats com de les entitats i de les principals associacions del sector, un sector que aquest dissabte passat va mostrar la seva preocupació per la directiva europea que posa en perill fetes com la Patum, o correfocs.

La colla de diables de PLF, els diablesfolls, havia estat recollint signatures per demanar el reconeixement dels correfocs i festes tradicionals amb foc, per tal que quedessin excloses de la normativa europea. El cap de setmana passat milers de persones es van manifestar a Berga per demanar, precisament que es reconegui el fet diferencial de les festes tradicionals davant la normativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics