URGENT

Es crea una entitat per difondre i defensar la natura de l’Alt Maresme i la Selva

Compartiu aquesta història

Segons la nova entitat, anomenada Orchis, Naturalistes de la Selva i l’Alt Maresme, a la nostra zona hi ha ecosistemes, a vegades desconeguts, que pateixen actuacions que els malmeten, tot i que hi ha espècies, hàbitats i espais protegits per la UE, i alguns d’ells també per administracions locals i autonòmiques. El president de l’entitat, Alfons Delgado, explica que al costat de casa tenim uns espais molt rics en biodiversitat, i que no sempre hem de pensar en alta muntanya, per parlar de natura.

L’entitat la formen biòlegs i naturalistes provinents de diversos àmbits professionals però amb objectius i interessos comuns, entre els que hi ha l’estudi, la gestió i la recuperació dels ecosistemes, la fauna, la flora i la resta del patrimoni natural i cultural de les comarques de la Selva, el Maresme, el Gironès i territoris propers, sense oblidar l’educació ambiental.Uns objectius que Orchis pretén aconseguir mitjançant activitats de seguiment d’espècies i ecosistemes, l’elaboració d’informes tècnics, articles i altres documents, i mitjançant la divulgació en xerrades o cursets.
Orchis ja ha posat en marxa el seguiment de les poblacions de rèptils i amfibis de la conca de la Tordera, amb especial atenció a les tortugues d’aigua, el seguiment de l’avifauna de Sils i la caracterització de les poblacions d’ocells d’espais agrícoles de la plana de la Selva. La conca de la Tordera és una de les prioritats de l’entitat, segons afirma el president de l’entitat. Alfons Delgado, demana a més la col.laboració ciutadana per tal de fer la seva feina.

L’associació, que ja compta amb una dotzena de membres, denunciarà i posarà en coneixement de les diferents administracions tots aquells fets i delictes ecològics o incompliments de la normativa en la defensa i protecció de la Natura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics