La policia de Malgrat imputa per estafa a dos tècnics d’una empresa de manteniment d’instal·lacions de gas.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

 

 

La passada setmana un veí de Malgrat va detectar que l’estaven intentar estafar i va requerir la presència de la Policia Local, que va identificar dos tècnics de l’empresa MANTENIGAS, S.L. amb seu a la cituat de Barcelona.

Segons la Policia de Malgrat el “modus operandi” d’aquests dos homes és el de personar-se uniformats en els domicilis objecte de l’estafa, generalment propietat de persones d’avançada edat o de visió reduïda, on es presenten com inspectors autoritzats i presenten documentació relativa a l’activitat d’inspecció autoritzada d’instal·lacions de gas. En tots els casos el preu reclamat pel canvi de gomes i revisions, resulta desorbitat i abusiu, cobrant sempre en efectiu i en cas de recriminacions per part del propietari de l’habitatge, recorrent a les amenaces i a les coaccions.

Els agents de la Policia Local els imputen un delicte de violació de domicili, com a conseqüència d’accedir, en contra de la voluntat de la propietària de l’immoble i dues faltes penals, una de furt i una d’estafa.

Aquestes empreses que efectuen les revisions d’instal·lacions poden ser legals, però en cap cas tenen potestat per fer revisions en instal·lacions particulars o públiques si no han estat autoritzats pel propietari. A més, cap usuari té obligació d’efectuar un pagament en efectiu pels presumptes serveis realitzats per aquest tipus d’empresa, si no hi ha un pressupost previ acceptat pel client.

Precisament, 2 operaris de la mateixa empresa, van ser condemnats per estafes simiolars a la Seu d’Urgell.
Ràdio Palafolls ha pogut parlar amb l’empresa Mantenigas, però han eludit a la falta del responsable per fer declaracions en aquests informatiu.

Per tal de realitzar les corresponents revisions periòdiques d’instal·lacions i subministraments de GAS NATURAL o GAS BUTÀ, el més recomanable és posar-se en contacte amb les pròpies oficines de les empreses subministradores de gas.

Aj Malgrat / Ràdio Palafolls

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics