La policia de Malgrat imputa per estafa a dos tècnics d’una empresa de manteniment d’instal·lacions de gas.

 

 

 

La passada setmana un veí de Malgrat va detectar que l’estaven intentar estafar i va requerir la presència de la Policia Local, que va identificar dos tècnics de l’empresa MANTENIGAS, S.L. amb seu a la cituat de Barcelona.

Segons la Policia de Malgrat el “modus operandi” d’aquests dos homes és el de personar-se uniformats en els domicilis objecte de l’estafa, generalment propietat de persones d’avançada edat o de visió reduïda, on es presenten com inspectors autoritzats i presenten documentació relativa a l’activitat d’inspecció autoritzada d’instal·lacions de gas. En tots els casos el preu reclamat pel canvi de gomes i revisions, resulta desorbitat i abusiu, cobrant sempre en efectiu i en cas de recriminacions per part del propietari de l’habitatge, recorrent a les amenaces i a les coaccions.

Els agents de la Policia Local els imputen un delicte de violació de domicili, com a conseqüència d’accedir, en contra de la voluntat de la propietària de l’immoble i dues faltes penals, una de furt i una d’estafa.

Aquestes empreses que efectuen les revisions d’instal·lacions poden ser legals, però en cap cas tenen potestat per fer revisions en instal·lacions particulars o públiques si no han estat autoritzats pel propietari. A més, cap usuari té obligació d’efectuar un pagament en efectiu pels presumptes serveis realitzats per aquest tipus d’empresa, si no hi ha un pressupost previ acceptat pel client.

Precisament, 2 operaris de la mateixa empresa, van ser condemnats per estafes simiolars a la Seu d’Urgell.
Ràdio Palafolls ha pogut parlar amb l’empresa Mantenigas, però han eludit a la falta del responsable per fer declaracions en aquests informatiu.

Per tal de realitzar les corresponents revisions periòdiques d’instal·lacions i subministraments de GAS NATURAL o GAS BUTÀ, el més recomanable és posar-se en contacte amb les pròpies oficines de les empreses subministradores de gas.

Aj Malgrat / Ràdio Palafolls

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics