Descomptes als peatges de l’autopista C32 pels maresmencs el 2010.

El consens adquirit la setmana passada pels cinc grups que formen la Comissió de Mobilitat del Consell Comarcal del Maresme comença a donar fruits. Els portaveus dels cinc grups polítics van aparcar diferències i van aconseguir parlar amb una sola veu en la reunió que van mantenir ahir dimarts amb el Secretari General de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, per tractar qüestions relacionades amb la mobilitat de la comarca.

De la reunió el Consell Comarcal del Maresme , ha esgarrapat el compromís del secretari per a la Mobilitat, perquè ‘no més enllà del 2010’ els residents d’aquesta comarca gaudeixin de descomptes en tots els peatges de l’autopista C-32, al seu pas pel Maresme.

La bonificació, de la que encara es desconeixen els detalls, es mantindrà fins que hi hagi una alternativa al trànsit de la carretera N-II. Ho ha explicat el president del CCM, Josep Jo.

Un cop es tingui enllestida la via alternativa a la N2 s’estudiarà la implantació d’un nou model de peatges que fixi el preu d’una manera sostenible mediambientalment, és a dir, en funció de les emissions dels vehicles o del nombre d’ocupants de cada cotxe.

Aquests compromís es part d’un acord de mobilitat a la comarca del Maresme que inclou altres mesures i posa l’atenció tan al transport privat com també el públic, com confirma el mateix Jo.

De la via alternativa a la N-II al seu pas pel Maresme encara falta conèixer quin pot ser el traçat a la zona nord de la comarca que encara s’està estudiant.

Capgros / Ràdio Palafolls / ACN

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics