CiU de Pineda també vol una consulta popular sobre l’ARE de la població

El grup municipal de CiU ha presentat una moció al ple d’avui de l’Ajuntament de Pineda per a iniciar un procés de participació ciutadana, a través de la consulta popular, per tal de decidir si l’ARE prevista en el municipi ha de tirar endavant.

La formació insta al govern municipal a iniciar una campanya informativa entre la ciutadania per explicar el projecte urbanístic en la seva totalitat, i alhora, informar i fer publicitat de la celebració d’una consulta popular per decidir el futur del projecte urbanístic i que el seu resultat sigui vinculant.

CiU explica que l’ARE que es preveu fer a Pineda modifica d’una forma exhaustiva i definitiva l’estructura urbanística i paisatgística de la població.

També CiU a Malgrat demanarà en el proper ple de la vila, d’aquesta propera setmana que es faci una consulta popular sobre l’ARE que la Generalitat vol construir també a Malgrat, i que preveu més de 500 habitatges, a la zona de l’escultor Clarà, dels quals més de la meitat seran de protecció oficial.

El que busquen aquestes formacions de Pineda i Malgrat és una jornada de consulta com la que aquests diumenge viurà Tordera, un altre municipi on la Generalitat preveu la construcció d’una d’aquestes Àrees Residencials Estratègiques, en aquests cas al veïnat de St. Pere. A Tordera, però la consulta popular no serà vinculant, tot i que l’Ajuntament ja ha assegurat que enviarà els resultats al govern català, per a que en prengui nota.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics