URGENT

Els veïns de Ciutat Jardí ja poden demanar connectar-se a la xarxa de clavegueram

Compartiu aquesta història

Després de mesos de construcció, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, ha confirmat a aquesta emissora que la depuradora de St Genís i Ciutat Jardí, ja està finalitzada i que després del període de proves, per constatar el bon funcionament de la instal.lació, ara ja es pot sol.licitar la connexió a la xarxa de sanejament a Sorea, la gestora de les canonades, que ha de donar servei als veïns d’aquesta part del municipi.

El president de l’entitat de conservació de Ciutat Jardí, José Carmona, explica que ja hi ha veïns que han sol·licitat la connexió, dels quals alguns ja gaudeixen d’aquesta instal·lació.

La nova depuradora, que té un caràcter provisional i que ha estat finançada per l’ACA, ha entrat en funcionament a principis d’aquest mes de febrer i tractarà les aigües brutes de la urbanització i les evocarà a la riera de St. Genís que passa per Malgrat fins arribar al mar.

La construcció i posada en marxa de la depuradora ha enderrarit l’entrada en funcionament dels més de 20 km de noves clavegueres, que es van acabar a finals de l’any passat, però que paral·lelament es va haver de solucionar on anirien a parar les aigües brutes. Finalment, davant la impossibilitat de connectar la xarxa de Ciutat Jardí amb la xarxa de sanejament general, l’ACA es va comprometre a construir una depuradora provisional, situada prop de l’entrada a St. Genís, a peu de la N2.

Aquests proper diumenge, dia 1 de març, hi haurà assemblea de veïns al teatre municipal de PLF. A l’assemblea a banda de parlar-se de l’estat actual de la depuradora i les clavegueres, també es parlarà de les comptes de la urbanització, com explica el mateix Carmona.

En l’última assemblea els comptes de l’entitat de conservació no van ser aprovades per un estret marge de vots, en una més que agitada i tensa assemblea de veïns que va ratificar la junta actual. Després d’aquella assemblea hi ha hagut fins i tot demandes i denuncies a la urbanització, pel que es preveu que sigui de nou una tensa assemblea.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics